Historie

 Første mandlige cheerleader Johnny Campbell

Cheerleading blev ‘opfundet’ i USA i 1870’erne, dengang var det en mandesport. Da mændene drog af sted i krig, overtog kvinderne sporten og har siden været dominerende i antal. Sidst i 1980’erne og i starten af 1990’erne er der dog kommet betydeligt flere drenge med i sporten igen og de gode hold består i dag af 50% drenge og 50% piger. Det første Cheerleader hold i Danmark var Brøndby Cheerleaders som blev grundlagt i 1994. Siden da er der skudt hold op i hele Danmark, så der nu er ca. 50-60 hold.

Januar 2001 afholdte BT i forbindelse med indendørsfodbold turnering en cheerleader konkurrence for de cheerleaders som var tilknyttet fodboldholdene. Denne konkurrence var altså derfor for maksimum 12 cheerleader hold.

Maj 2001 blev der oprettet et udvalg i DIF (Dansk Idræts forbund) der sammen tilrettelagde og afholdt det første officielle danske mesterskab for cheerleaders. Dette blev afholdt i November 2002 i Herlev. 2002 var også året hvor der blev afholdt Sjællands Mesterskaberne. Denne konkurrence blev desværre nedlagt efter blot 2 år.

Cheerleaders 2006 (LB)Cheerleaders 2006 (LB)
DCA (Dansk Cheerleader Association) blev grundlagt i 2003 og blev i 2004 optaget i ECA (European Cheerleader Association) og i ICF (International Cheerleader Federation) og kunne nu sende hold til EM og VM.

FOXY Cheerleaders klub historie startede I 1997 da Senior Cheerleader holdet, som et af de første cheerleader hold i Danmark, blev stiftet under navnet AB Cheerleaders. Vi heppede på Akademisk Boldklub i Gladsaxe indtil foråret 2005, hvor vi skiftede navn samt klub og kaldte os derfra for FOXY Ladies Cheerleaders.

April 2006 fusionerede vi med den amerikanske football klub Copenhagen Tomahawks og skiftede navn til FOXY Cheerleaders, og underholdene Foxy Girls Cheerleaders (Junior) og Foxy Stars Cheerleaders (peewee) blev tilføjet.

September 2007 brød Senior holdet igen med klubben, men både junior og peewee var fortsat medlem. Senior holdet begyndte at optræde fast hos Boldklubben Frem på Valby stadion.

Maj 2008 blev Foxy Cheerleaders registreret som en selvstændig sportsforening i Gladsaxe kommune, med fast træning på Stengård og Gladsaxe skole og havde nu underholdene: FOXY All Stars (senior) FOXY Stars (Junior) og FOXY New Stars (peewee). Vi skiftede igen klub, men denne gang tilbage til originalen AB (Akademisk Boldklub) i Gladsaxe. Vi gik i den forbindelse fra 4 til 32 registrerede medlemmer og antallet af medlemmer stiger støt.

Foxy cheerleaders hepper ikke længere for AB eller en anden klub, men er udelukkende en konkurrence klub.


I 2017 bliv Foxy Cheerleaders en del af GIF Gymnastik, og til DM i 2019 havde Foxy fået nye uniformer i RØD, HVID og SORT, og der med passede ind i GIFs farver. 


Da vi stadig er en forholdsvis lille forening, er det nødvendigt med stor forældre opbakning. Det betyder at vi forventer at forældre deltager aktivt med fx at bage boller/kage til cafe salg og konkurrencer, hjælper med loppemarkeder og andre indbringende aktiviteter. At der er forældre fra alle holde der deltager i Cheer udvalget som er med til at støtte ekstra op og arrangere ting som Juleafslutning m.m.